Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos

Documentary, Nature, Controlled Environment, Studio, Creative, Man & Nature
   
The Gallery
Vis forrige
Tilbage til listevisning
Vis næste
Peregrine Falcon, Falco peregrinus See more pictures of the species
 Vandrefalk Falco peregrinus
Data: Nikon D800E, 800mm - 7.1, 1/800sec, ISO640
Filesize unknown!

Extras
1. xtra upload

Captured
on 12/26-2014
Sejerø
Author: Christian Harbou

Uploaded
12/27-2014
See more pictures by Christian Harbou
Categori: Documentary
Description:


#1

Comment
12/27-2014
07:47 by
Deleted profile
Fede skud

Kent Mossin
#2

Comment
12/27-2014
13:54 by
Kent Mossin
Jeg mangler altså noget tekst Christian..
Så du den tog den i luften eller ? Men bestemt en fed fugl at få på kortet´og så med bytte.

Christian Harbou
#3

Comment
12/27-2014
16:48 by
Christian Harbou
Hej Kent, jeg kom kørende forbi og så en hvid bunke fjer på midten af en mark med vinterbyg tæt ved vandet. Fjerbunken lå langt inde og jeg syntes blot, at der ligesom stak noget brunligt op og tænkte: nok en død måge, der har fået besøg af en kat. Samtidig var der noget, der rørte sig i mig. Hvad er den måge død af…? Det foresvævede mig, at hvis der en dag skulle opdages en vandrefalk, så kunne det sagtens være siddende på en måge. Så jeg bremsede ned efter 300 meter, kørte bagud 300 meter og satte kikkerten for øjnene - og minsandten, første gang jeg ser en vandrefalk her på øen.
Så gik det over stok og sten hjem efter kameraet og det nye objektiv (der ikke havde været i felten endnu) og ud til stedet igen, hvor det lykkedes at få nogle skud af dyret på byttet i aftensol. Men dårlige kameraindstillinger i forvirringen, som påpeget af Helge. Manglende rutine!
Falken lettede, da der ankom en musvåge. Jeg tog så bare nogle billeder af deres kamp for dokumentationens skyld. Det foregik ca. 200 meter væk. Jeg eksponerede kun et billede hver gang den dykkede. Det er værd at skrive sig bag ørerne, at billederne af falkens angreb på musvågen er taget på 1/1250 sekund. Og det var nok til at fryse musvågen, men falken blev bare til en grå streg, så den har haft fart på. Da falken skulle tilbage til sit bytte, nærmede der sig samtidig en flok julefrokost-gåturs-turister langs stranden. Jeg rullede så baglæns væk fra byttedyret og kørte hjem for at gi' falken fred.
Ifølge sagkundskaben opholder vandrefalkene sig gerne på flade strandenge om vinteren, hvor de går efter vandfugle - måger og ænder.
Billederne ovenfor blev nogenlunde ok skarpe taget i betragtning, at der er tale om 400mm + 2x konverter og at de er stærkt croppet. Jeg har trukket lidt saturation ud af billederne og givet dem en ordentlig omgang sharpening. Jeg praktiserer næsten kun at fotografere fra skjul - og fotojagt fra bil er ikke nødvendigvis let! En grøn bygmark er jo heller ikke den mest spændende baggrund…

Kent Mossin
#4

Comment
12/27-2014
22:53 by
Kent Mossin
Se det kalder jeg en fed Juleoplevelse og jeg elsker din fortælling, sikke en spændene dag du fik, og ja jeg har ført hørt / set at der komme billeder fra strandområder.. Tak for en lækker fortælling og rigtig Godt Nytår til Dig..
p.s.det er sådan du bliver bedre som fotograf, der kommer rygraden også til at spille ind bevist eller ej... Snakkes.

Christian Harbou
#5

Comment
01/22-2015
16:04 by
Christian Harbou
Der kom besked i dag fra Ringmærkningscentralen. Den unge falk er ringmærket den 8. juli 2014 i nærheden af Gällivare i Lapland (Nordbotten). Det er 1304 km i lige linie. Farveringen har mærkerne QD, metalringen har nummeret: 90A 98092.

(Lidt erfaringsudveksling til Ringmærkningscentralen: Bogstaverne Q, D eller for den sags skyld O er ikke noget heldigt valg til de farvede plader - de er godt nok svære at skelne i praksis, tjek selv extra).

To the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2019 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker