Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos

Documentary, Nature, Controlled Environment, Studio, Creative, Man & Nature
   
The Gallery
Vis forrige
Tilbage til listevisning
Vis næste
Lesser Grey Shrike, Lanius minor See more pictures of the species
 Rosenbrystet Tornskade Lanius minor
Data: Canon EOS 5D Mark III, 700mm - f/8.0, 1/3200sec, ISO800
Filesize unknown!
Captured
on 05/23-2015
Kiskunsag, Ungarn
Author: Helge Sørensen
www.birdphotos.dk
Uploaded
05/26-2015
See more pictures by Helge Sørensen
Categori: Documentary
Description:
Den sidste dag lykkedes det at finde to par redebyggende tornskader. De jagede i en vinmark (deraf de grønne snore). Vi fik en del adfærd, bla. jagt, gylpning, badning, drikning, redebygning, flugt samt et par parringer.

(Billedet er taget uden brug af set-up eller play-back).

Lars Ulrik Rostgaard
#1

Comment
05/27-2015
15:39 by
Lars Ulrik Rostgaard
Dem kan der ikke findes mange af. Billeder af Rosenbrystet Tornskader i parring? Fedt!

Helge Sørensen
#2

Comment
05/27-2015
16:54 by
Helge Sørensen
Tak skal du have Lars! Ikke et billede som giver den store respons, men for mig selv er det klart mit bedste udbytte fra Ungarn, netop fordi det er en adfærd som jeg ikke har set fotograferet før, og af en art som ikke lige kommer til et fotoskjul. Jeg prøvede med melorme, den spiste også et par - men den kunne klart bedre lide sin naturlige føde.

Helle Krogsgaard
#3

Comment
05/27-2015
17:33 by
Helle Krogsgaard
Jeg er ikke i tvivl om at det sikkert er en sjælden fugl, som det er svært at komme til at fotografere. Det er også lidt svært at kommentere en dygtig fotografs billeder men..... Jeg synes bare ikke at fuglene er specielt skarpe og så trække miljøet ned med de grønne snore

Helge Sørensen
#4

Comment
05/27-2015
20:26 by
Helge Sørensen
Tak for din kommentar, Helle - jeg mener nu nok at fuglene er skarpe, men måske lidt hårdt croppet. Men enig, - det er svært at abstrahere fra de grønne tråde!

Christian Harbou
#5

Comment
05/28-2015
09:55 by
Christian Harbou
Jeg kan faktisk rigtigt godt li' dit billede, Helge. Billedet skjuler jo ikke på nogen måde at være det, det er. Nemlig et reportagebillede, fanget uden forberedelse. Specielt til #3: Der er en bevægelse her på sitet i retning af at levere "billedkvalitet over alt andet". Så vi laver fuglebilleder, hvor fuglene er lokket til at sidde på alle mulige sandsynlige og usandsynlige pinde (eller træknuder). Gerne taget fra købeskjul. På den måde får vi maksimal billedkvalitet, men samtidig billeder, der er berøvet fortælling. Det bliver blot til artsportrætter. I nogle tilfælde ligner billederne blot udstoppede fugle på kaminhylden (hvis ellers kaminhylden kunne levere den samme udtonede baggrund). Det er efter min mening helt ok at lave disse billeder af siddende fugle på trærødder og knækkede grene, og jeg laver selv primært den slags billeder (fordi jeg ikke har mulighed for andet), men jeg tror samtidig, at hvis man vil noget med sit fotografi, så skal man befri sig fra dette dogme, der hedder: helt tæt på, totalt udtonet baggrund, fuglen siddende i det gyldne snit og i stedet få noget fortælling ind i sine billeder...
Billedet ovenfor er ikke et glansbillede men hvis du ser efter, så giver det beskuren en større oplevelse. De grønne tråde er jo simpelthen virkelighed, her har en ungarsk bondekone måske gået og slået knuder på en hegnstråd, for at reparere hegnet? Eller for at hendes tomater kan have noget at kravle op ad? Du kan selv fylde ind. Og i dette kulturlandskab uden alt for mange store, brølende landbrugsmaskiner lander et par Rosenbrystetede Tornskader på hendes hegn for at pare sig. Jeg får en oplevelse af at være der. Billedet minder mig også om hvordan det var, da jeg selv engang for mange år siden kørte rundt på små markveje i det sydøstlige europa og så på fugle.
Vi skal selvfølgelig ikke lade være med at tage perfekte billeder af flotte fugle på opstillede pinde - hverken fra egne eller andres skjul. Men jeg synes at det er et godt tip til fotografer - måske især nye fotografer herinde - at de perfekte "nature morte" fugleportrætter faktisk ikke kan bruges til ret meget andet end at få en masse favoritter her på sitet, hvorimod mange af de billeder, vi overser, har en indbygget fortælling og derfor ville blive bedømt helt anderledes på for eksempel en professionel redaktion (magasin, avis, bogforlag etc.).Helge Sørensen
#6

Comment
05/28-2015
15:12 by
Helge Sørensen
Tak for din meget konstruktive kommentar, Christian - det er værdsat! Jeg er fuldt ud enig med dig i dine betragtninger. Som fotograf og ornitolog stræber jeg både efter de perfekte portrætter (som nogen gange kan opnås vha. skjul og div. hjælpemidler), men i lige så høj grad efter at få adfærdsbilleder eller billeder som fortæller en historie.

I Ungarn forsøgte jeg begge dele. Vi lavede en del forberedende arbejde til bl.a. slagfalke, ellekrager, biædere og andet. Kun biædere lykkedes - da de jo ligesom hjemlige isfugle nok er blandt de allernemmeste arter at fotografere fra skjul. Til gengæld var vi ude konstant fra 4.30 morgen til 20.30 aften. Morgen- og aftentimer blev brugt til selve fotograferingen, mens timerne med det hårde lys blev brugt til forarbejde og at finde nye fugle. Heldigvis var vi heldige med flere tilfældige situationer, som fx denne.

Palle Sørensen
#7

Comment
05/28-2015
21:38 by
Palle Sørensen
Interessant tråd og et sjældent billede
jeg kan tilslutte mig holdningen, men ved også fra mig selv, at der går et stykke tid som naturfotograf, før man begynder at forlange mere, end blot portrætglansbilleder.
Det er rigtigt sjovt at planlægge et foto og få det, og nogle gange i tilgift få en hel del mere.
Jeg tænker tilbage, da jeg fik rørhøgeparring, og ikke kunne sove natten efter.
En fed tur du har haft Helge, og vi er mange der er glade for at se resultaterne
To the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2019 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker