Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos

Documentary, Nature, Controlled Environment, Studio, Creative, Man & Nature
   
The Gallery
Vis forrige
Tilbage til listevisning
Vis næste
Mantled Howler Monkey, Alouatta palliata See more pictures of the species
 Kappebrøleabe Alouatta palliata
Data: Canon EOS 7D, 400mm - f/5.0, 1/60sec, ISO100
Original filesize: 4622 x 3082 pixels

Extras
1. xtra upload
2. xtra upload
3. xtra upload
4. xtra upload
5. xtra upload

Captured
on 12/06-2015
Hojancha, provincia de Guanacaste, Costa Rica
Author: Henrik Bringsøe
www.fugleognatur.dk
Uploaded
10/19-2016
See more pictures by Henrik Bringsøe
Categori: Documentary
Description:
Det er ofte spændende, underholdende og lærerigt at betragte abers adfærd i naturen, fordi der sker en masse i en abeflok. Men sådan forholder det sig ikke altid, og alligevel kan det være en pragtfuld oplevelse! Det er netop tilfældet, da jeg står og kigger på en flok brøleaber i en relativt frodig skov på den ellers meget tørre halvø Nicoya i det nordvestlige Costa Rica. Jeg fotograferer dem naturligvis flittigt. En stor del af tiden driver de den simpelthen af! Jeg har flere gange oplevet arten Kappebrøleabe, og i reglen har dyrene virket aldeles ugidelige, endskønt de jævnligt stemmer i med deres umiskendelige, kraftige og noget uhyggelige brølen, når de f.eks. føler sig provokeret af en anden flok. I denne billedserie sker der intet som helst i den noget spredte flok! Det er kl. 9 om formiddagen, og de har givetvis været aktive og har fourageret om morgenen. Brøleaber er generelt inaktive og hviler sig i 3/4 af døgnets lyse timer. Jeg føler mig bjergtaget af den udtalte afslappethed. Og ja, som så ofte før kan jeg ikke lade være at tildele aberne menneskelige egenskaber!
På siden af kroppen har arten en kappe af lange lysebrune hår. Navnlig hannen har en forstørret underkæbe, som beskytter tungebenet, der er stort og modificeret til at kunne danne et stort hulrum som resonanskammer, hvorved den kan frembringe den særdeles kraftige brølende stemme. Bemærk gribehalen (snohalen), der optræder hos flere vestaber. Jeg har fokuseret på en han, der er større end hunnen (en hun ses i baggrunden på ét billede). Vi aner dens store hvidlige testikelpung, der er meget hængende! Denne han bruger en bagfod og halen som hovedpude!

Watching behaviour of monkeys in the wild is often exciting, entertaining and educational because lots of things are going on in a group of monkeys. However, it is not always like that and still it may be a great experience! That is exactly the case as I watch a group of howler monkeys in a semi-humid forest in the dry Nicoya Peninsula in northwestern Costa Rica. Of course I take many photos. They are simply doing nothing and appear lazy during most of the time! At several occasions I have watched Mantled Howler Monkey and they have usually appeared indolent though they may start howling as they emit their loud calls, for instance if they have felt provoked by another group. In this photo series nothing at all happens in this rather scattered group! It is 9 in the morning and they must have been active and foraging earlier that morning. Generally howler monkeys are inactive and relaxing for 3/4 of the daytime. I feel strongly fascinated by the pronounced relaxed atmosphere. As I have seen before I find it natural humanising monkeys!
This species has long light brown guard hairs on its body sides which resemble a mantle, hence its popular name of this species. Especially the male has an enlarged lower jaw which contains a large hyoid bone enabling them to emit extremely loud vocalisation. Notice the prehensile tail which is common in platyrrhine monkeys. I have especially photographed a male which is larger than the female (a female is seen in the background of one photo). We can see that the scrotum is whitish and very hanging! This male uses a hind foot and the tail as a pillow!

#1

Comment
10/19-2016
17:51 by
Deleted profile
Flotte skarpe billeder i rigtig god kvalitet, super

Helle Krogsgaard
#2

Comment
10/19-2016
21:53 by
Helle Krogsgaard
Skønne billeder og et meget dekorativt løv aberne sidder i. Flot beskrivelse.

Mads Syndergaard
#3

Comment
10/19-2016
22:15 by
Mads Syndergaard
Hej Henrik, super serie og beretning! Jeg fik lyst til at dele en lille historie fra mine helt unge dage:
Som 15-årig boede jeg et år i Brasilien, hvor jeg bl.a. besøgte Roraima, dengang et territorium, nu nationens nordligste stat, på grænsen til Venezuela. Jeg var allerede fugle- og naturinteresseret, og havde fundet en afskåret flodarm (halvmånesø?) hvor Anhinga (slangehalsfuglen) holdt af at fouragere, og siden tørre sig på en gren i søen. Så jeg satte mig til rette under et træ med mit kamera, og ventede - ganske langt ude i junglen, og mutters alene. Efter en times tid vågnede en brøleabe der havde siddet og sovet i træet over mig, og som jeg ikke anede var der, og besluttede at kalde på sine venner - den satte i med et infernalsk brøl, som nær havde givet mig hjertestop som jeg sad der i mine egne tanker langt ude i skoven. Føj for et adrenalin-chok, men senere kom anhingaen heldigvis og satte sig til at posere for fotografen, og det er jo ikke de harmløse dage man husker mange år senere
Venlig hilsen Mads S

Henrik Bringsøe
#4

Comment
10/21-2016
20:45 by
Henrik Bringsøe
Tak Kim, Helle og Mads!

Mads, din oplevelse fra et drengeår i Brasilien er interessant! Vi kan roligt kalde brøleabers brølen uhyggelig. Men børn og unge mennesker i Costa Rica, der bor i nærheden af brøleaber, er selvfølgelig ligeglade. Jeg forestiller mig, at brøl fra brøleaber må være yderst velegnede i visse situationer i gyserfilm (men dem jeg ser ikke mange af). Dét talte vi om, da vi gik blandt brøleaber og costaricanere. Det fik mig til at nævne, at når disse børn engang ser en rigtigt uhyggelig gyserfilm, der krydres med brøleabe-brøl, så griner de nok bare! Lidt på samme måde, som hvis vi i denne gyserfilm skulle høre en solsort synge eller en gøg kukke!

Christian Kelsen
#5

Comment
11/04-2016
17:40 by
Christian Kelsen
Hej Henrik, det er en fantastisk flot serie du viser her. Flotte skarpe billeder og fremragende styring af lyset
Du har også presset grejet til det yderste. Hvilken linse bruger du ? Med 400 mm er der alligevel en hvis afstand til aberne.

Henrik Bringsøe
#6

Comment
11/05-2016
07:33 by
Henrik Bringsøe
Tak, Christian.
Billederne er taget med Canon EF 400mm f/4 DO IS USM. Nu er det relativt store aber, nogenlunde på størrelse med svaner, så i denne situation syntes jeg, at 400 mm var passende. Billederne er ikke cropped nævneværdigt.

Lars Andersen
#7

Comment
11/05-2016
17:52 by
Lars Andersen
Jeps, en god serie og fortælling.
To the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2019 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker