Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos

Documentary, Nature, Controlled Environment, Studio, Creative, Man & Nature
   
The Gallery
Vis forrige
Tilbage til listevisning
Vis næste
Reticulated Python, Malayopython reticulatus See more pictures of the species
 Netpyton Malayopython reticulatus
Data: Canon EOS 7D, 100mm - f/10.0, 1/80sec, ISO100
Original filesize: 4875 x 3250 pixels

Extras
1. xtra upload
2. xtra upload
3. xtra upload

Captured
on 01/18-2013
Thale Ban National Park, Satun Province, Thailand
Author: Henrik Bringsøe
www.fugleognatur.dk
Uploaded
08/26-2018
See more pictures by Henrik Bringsøe
Categori: Documentary
Description:
På en natekskursion i det sydligste Thailand er vi heldige at finde denne prægtige kvælerslange. Den har bevæget sig lidt ud på en lille vej, netop som vi skal tage hul på nattens feltarbejde. Den er ugiftig, men det er bestemt smertefuldt at blive bidt af den – givetvis én af de mest ubehagelige ugiftige slanger at blive bidt af! Munden er forsynet med lange sylespidse tænder, slangen er særdeles muskuløs og har et kraftfuldt bid, så det virkelig gør ondt at blive bidt. Den besidder ca. 100 tænder, der ved store individer kan blive op til 5 cm lange! Den er den Gamle Verdens største slange og bliver normalt 5-6 meter lang, undtagelsesvis op til 8,5-9,0 meter! Dette individ er dog kun halvvoksent, men alligevel imponerende. Vi bemærker de varmefølsomme gruber i overlæben og underlæben – 13 på hver side af hovedet. Den har for længst registreret, at nogle store ensvarme dyr er kommet foruroligende tæt på den, og den er parat til at hugge, hvis vi kommer inden for rækkevidde! Det gør vi selvfølgelig ikke. Flere steder i Sydøstasien hænder det med jævne mellemrum, at lokalbefolkninger, der bor i tilknytning til dens levesteder i skovene, overraskes af den og bliver dræbt ved kvælning, og i sjældne tilfælde havner de også i dens mavesæk. Men når jeg målrettet kigger efter krybdyr, synes jeg nu ikke, at den er så svær at få øje på. Opdager vi den i tide, og holder vi os på afstand af den, er den nu harmløs.

During a night trip in the southernmost Thailand we are fortunate to find this gorgeous python. It has moved a bit onto a small road just as we are about to start our nocturnal field work. It is non-venomous, but it has a very nasty bite as it is definitely one of the most unpleasant non-venomous snakes to get bitten by! The mouth contains long pointed teeth and this serpent has a very muscular physique and has a powerful bite. Hence it is really unpleasant to get bitten. It possesses approx. 100 teeth which may grow to a length of up to 5 cm for large individuals! It is the largest snake of the Old World and will normally attain a length of 5-6 metres, exceptionally up to 8.5-9.0 metres! This individual is a sub-adult, but still impressive. Notice the pits in the upper lip and lower lip containing heat-sensing organs – 13 on each side of the head. The snake is certainly aware of the large endothermic animals which are getting too close and it is ready to strike if we should move within reach! Of course we keep our distance. Several places in Southeast Asia local people living close to its forest habitats may sometimes get killed by large reticulated pythons and will rarely even be swallowed. But as I search carefully for reptiles I think it is fairly easy to spot a python. If you see it in time and keep your distance, it is actually harmless.

Mads Syndergaard
#1

Comment
08/27-2018
09:57 by
Mads Syndergaard
Hej Henrik, godt og lærerigt som sædvanlig! I Brasilien har jeg oplevet at de lokale gerne springer ud i vandet og bakser rundt med en anaconda hvis lejlighed byder sig - er disse meget mindre tilbøjelige til at bide? I Pantanalen så jeg en dreng på 6-8 år fange en kæmpe på 6-7m på et stykke snor med en krog, han dræbte den desværre, men der var ikke nogen der virkede bekymrede over at han valgte sådan en opgave - det var nærmest "bestillingsarbejde" fra hans fars side.

Henrik Bringsøe
#2

Comment
08/27-2018
21:38 by
Henrik Bringsøe
Tak Mads!
Ja, anakondaer er også ikoniske! Der findes flere arter, men den store, dvs. Grøn Anakonda, Eunectes murinus, er den mest berømte, og det er med stor sandsynlighed også den, du oplevede i Brasilien. Jeg har ikke været meget i Sydamerika, men for mange år siden fandt jeg om natten en unge af Grøn Anakonda i Fransk Guyana. Den var sandelig aggressiv! Man bør have stor respekt for en voksen anakonda, men den er ikke så aggressiv som f.eks. den mindre Gul Anakonda (Eunectes notaeus) og Netpyton, som jeg her afbilder. Jeg har også set fangst og håndtering af Grøn Anakonda, men kun på TV, og det har været fra Venezuela, hvilket også har gjort indtryk på mig.
Der sker uheld, hvor mennesker bliver angrebet af Grøn Anakonda, men det er sjældent, og det forekommer oftere, at andre kæmper som Netpyton og den afrikanske Klippepyton angriber mennesker.

Carl Ammitzbo
#3

Comment
08/30-2018
15:35 by
Carl Ammitzbo
Flot slange - og den ser meget imødekommende ud specielt på 1. extra, men det er kun en mennesketolkning .
To the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2022 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker