Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos

Documentary, Nature, Controlled Environment, Studio, Creative, Man & Nature
   
The Gallery
Vis forrige
Tilbage til listevisning
Vis næste
Sinai-agame
Sinai-agame
Data: Canon EOS 400D DIGITAL, 55mm - f/7.1, 1/800sec, ISO200
Filesize unknown!
Captured
on 03/06-2010
Wadi Rum, Jordan
Author: Ole Andersen

Uploaded
02/03-2011
See more pictures by Ole Andersen
Categori: Nature
Description:


#1

Comment
02/03-2011
10:28 by
Deleted profile
Hvor stor er denne fætter? (det skulle være obligatorisk at indsætte Tordenskjold i lommeformat, når man vil udelade Beskrivelse).

Ellers en smuk bjergart i strejflys til øglen. Er det stivnede bobler fra en vulkansk oprindelse, man kan se i klippen?

Ole Andersen
#2

Comment
02/03-2011
11:01 by
Ole Andersen
Tja, dyret her er ca. 30 cm fra snude- til halespids.
Jeg vil tro, at man kan svare ja til dit spørgsmål, men jeg har ikke orienteret mig om landskabsdannelsen her. Det er et fantastisk panorama, kendt fra filmen om "Lawrence of Arabia".
Lidt vækster finder man, typisk ved klippesiderne hvor vandet kan være sivet ned i større mængder. Det kan også være en blomstrende Tamarisk med magnetisk tiltrækning. Og sætter man sig i skyggen og observerer sådan en flok blomster, f.eks. Reseda-arter, opdager man liv. Der kan være humle- og svirrefluer, tæger, men også firben.
Jeg har altid været begejstret ørkenrejsende. Det kaster ikke så mange arter af sig som andre landskabsdannelser, men det er fascinerende at se/opdage, hvordan livet har tilpasset sig.

#3

Comment
02/03-2011
11:08 by
Deleted profile
Løb lige turtilbudene igennem for Wadi Rum. Der er mangle tillokkende perspektiver. Det var egentlig et forsøg på at finde ud af, om det hvide er salt, kalk e.l. Der ses jo vandførende raviner på de samme sider.

Ole Andersen
#4

Comment
02/04-2011
08:41 by
Ole Andersen
Fra Rough Guide.......... the wadi itself is one of a sequence of parallel faults forming valleys in the sandy desert south of the Shara mountains. They are oriented almost perfectly north-south, shaped and characterized by giant granite, basalt and sandstone mountains rising.....
Sorry, jeg foretrækker ikke at oversætte fra guiden (jeg finder generelt bøgerne fra Rough Guide serien mere seriøse end de meget populære Loney Planet), da jeg jo bl.a. fra mit foto-bibliotek har kendskab til, at du har begået en oversættelse om zone-systemet og nok kan klare den bette text....

#5

Comment
02/04-2011
10:13 by
Deleted profile
Tak for teksten - og købet af bogen i sin tid.
Pudsigt nok sælges den stadig på nettet (nu antikvarisk), og prisen i dagens dollars er omkring det dobbelte af den oprindelige pris i kroner - trods det, at den kun kan læses af scandinaver. Der blev lavet 500 i 1. og 1000 i 2. oplag. Interessen tonede ret hurtigt af i slutningen af firserne, og i lang tid lå der 2-300 eksemplarer i depotet hos Foto-C, men de er væk nu. Jeg glæder mig over, at de udødelige principper i systemet stadig har sit publikum. Går ud fra, at du har set min korte introduktion her http://www.naturephotos.d....
To the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2020 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker