Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
This & That

Bæresele til stativ med objektiv

12/31-2011 at 13:16

Kim Jespersen Kim Jespersen writes::  Hej,

Jeg har længe tænkt over hvordan man kunne løse den lidt irriterende situation med at bære et fuldt monteret stativ med objektiv og hele molevitten. For mit vedkommende vejer sagen noget der ligner 6kg - Gitzo GT3540L, Black Widow markII gimbal hoved, Canon 40D, Tokina 300mm F2.8, Kenko C-AF 2x DGX teleconverter.
På kortere ture af gode stier er det ikke noget problem at bære det over skuldren, men når man som jeg ofte har nogle timers gåtur i uvejsomt terræn kan det godt blive lidt problematisk, for ikke at sige farligt. Derfor foretrækker jeg at have begge hænder fri når jeg går fra A til B.

En dag faldt jeg over en gammel rygsæk der var blevet smidt ud efter oversvømmelserne efter sommerens skybrud - den må da kunne bruges tænkte jeg, men jeg ville alligevel ikke ud i at skulle pakke udstyret ned i en taske for så vil det tage for lang tid at pakke ud hvis der skulle opstå en fotochance undervejs.

Min løsning blev at pille selve bæresystemet af rygsækken og med lidt modifikation blev den monteret på mit stativ.
Author: Kim Jespersen

Kim Jespersen
#1

Commented 12/31-2011 at 13:19 by Kim Jespersen

Som det ses på ovenstående foto er bæresystemet monteret i toppen af stativet, jeg måtte lave et hul i stoffet så den kunne gå ned over stativ toppen.


Author: Kim Jespersen


Kim Jespersen
#2

Commented 12/31-2011 at 13:25 by Kim Jespersen

Sidste problem var at få monteret stropperne på stativbenene. Her måtte jeg være kreativ:P Jeg lavede en ring af en nylonstrop og syede den godt sammen med noget stærkt tråd (kinesertråd). Herefter monterede jeg stropperne fra bæresystemet på ringen og syede igen med kinesertråd.

Author: Kim Jespersen


Kim Jespersen
#3

Commented 12/31-2011 at 13:29 by Kim Jespersen

Nu kan jeg med lethed bære rundt på udstyret hele dagen uden at få ømme skuldre. Jeg ved ikke om det har jeres interesse, men jeg er blevet utrolig glad for denne lille modifikation - jeg har siden set at der er firmaer der laver noget tilsvarende, men priserne er også ret gode - så hvis man har en gammel rygsæk og lidt gåpåmod så er det let at lave.Ole Steen Bornak
#4

Commented 12/31-2011 at 16:52 by Ole Steen Bornak

Altid fint med gode ideer.


Jørgen Dam
#5

Commented 12/31-2011 at 17:29 by Jørgen Dam

Slet ikke så tosset det der.You must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2020 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker