Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
This & That

HB og xtra uploads.

10/08-2016 at 13:28

Steen Viggo Jørgensen Steen Viggo Jørgensen writes::  I forbindelse med mine seneste billeder af Sortgrå Ryle nævnte Henrik Just reglerne for uploads af xtras.
Reglerne er nu, at xtra uploads er tiltænkt alternative beskæringer af samme billede og ikke en serie, som jeg uploadede ligesom også andre af og til gør.
Jeg syntes det er langt mere interessant at vise en serie i stedet for blot et HB i flere udgaver, hvilket også er grunden til, at jeg omgår reglerne.
Men regler er jo til for at blive overholdt, så hvis medlemmerne var enige i min betragtning, kunne man jo tillade flere billeder fra samme serie under HB. Dette ville også betyde, at man kun optog én plads til sit HB i stedet for at vise flere HB af samme motiv, og på den måde skubbe flere billeder væk fra forsiden.
Indtil videre vil jeg overholde reglerne, men lad høre, hvis andre har meninger om dette.

Hilsen
Steen

Steen Viggo Jørgensen
#1

Commented 10/08-2016 at 13:29 by Steen Viggo Jørgensen

For at få den på forsiden


Carsten Siems
#2

Commented 10/08-2016 at 19:13 by Carsten Siems

Den regel har altid været der og er stort set ikke blevet overholdt. Der er ingen grund til ikke at lave en lille serie - især i en tid, hvor deltagelsen generelt er faldende - og det er da mere "irriterende", hvis der uploades fem stk. HB fra samme seance.......


Frank Joe
#3

Commented 10/09-2016 at 07:23 by Frank Joe

Jøsses dog - en ny slags provokation


Helle Krogsgaard
#4

Commented 10/09-2016 at 12:02 by Helle Krogsgaard

Man kan vel bruge extra til begge ting, siger jeg uden at ville provokere


Siteadministrator
#5

Commented 10/09-2016 at 13:52 by Siteadministrator

Xtraupload er blevet brugt på flere måder og ALDRIG blevet påtalt (så vidt jeg husker).
Den tekst der vises på siden man uploader fra er IKKE en regel men en henstilling:
"Det er ikke en funktion til f.eks. serier fra en tur.
En turoplevelse bør placeres i en tråd, hvad der også er gjort flittigt gennem tid. Sådan en tråd er (næsten) altid god læsning og ofte med spændende billeder.

#0 - Personligt opfatter jeg upload, som du har gjort under din Sortgrå Ryle, som en manglende evne til selv at vælge det bedste billede fra en given serie. Og det har du jo fået fin kvalificeret hjælp til


Steen Viggo Jørgensen
#6

Commented 10/09-2016 at 17:52 by Steen Viggo Jørgensen

#5: Det er vel lige meget nok at kalde det for en turoplevelse, hvis flere billeder skal uploades og der vil komme mange tråde. Det er måske også ok.
Ja, det er nok manglende evne - jeg kalder det bare at være i tvivl, når man skal vælge et HB udfra flere gode.


Freddy R.
#7

Commented 10/09-2016 at 19:59 by Freddy R.

#3 #5 Jeg tror at Steen for tiden har brug for at promovere sig, og det er da også lykkes meget godt for ham, men om det er godt er der nok delte meninger om, at siden er ved at udvikle sig til en side med selvbestaltede sure gamle mænd som får nye og unge til at holde sig væk, så en selvbestaltet elite kan have siden for sig selv vil snart være lykkedes hvis der ikke bliver gjort noget.


Steen Viggo Jørgensen
#8

Commented 10/09-2016 at 20:07 by Steen Viggo Jørgensen

Frank, da du er siteadministrator kunne du måske fortælle hvad vi skal, for jeg er lidt i tvivl, og vil gerne følge henstillinger eller regler, så vi alle har samme indgangsvinkel til at uploade.
Har man flere billeder af f.eks høgeuglen fra denne uge, optaget samme dag og sted, men i forskellige situationer eller vinkler Skal man:
1: Uploade flere HB, med mulighed for at rydde forsiden og gøre den lidt ensformig.
2: Uploade 1 HB og xtra af de andre
3: Vælge og kun oprette et HB
4: Oprette en tråd, selvom det vel ikke kan kaldes en turoplevelse.

#7: Jeg har absolut ikke behov for at promovere mig. Men får jeg usaglig og ukvalificeret kritik, svarer jeg på den. Jeg betragter ikke mig selv som en sur gammel mand, så gammel er jeg heller ikke, så den titel må andre få lov at ha'
Mine forumindlæg er ene og alene et forsøg på at gøre NP bedre og højne standarden, både i det skrevne og det viste. Nogle trækker desværre meget i modsatte retning så det lader til at være en overordentlig svær opgave.

Hilsen
Steen


Carsten Siems
#9

Commented 10/09-2016 at 23:42 by Carsten Siems

Jeg er enig med Helle og mig selv - sjovt nok.
Jeg ville aldrig drømme om at opfatte det som en provokation, at nogen uploadede 4 forskellige høgeuglebilleder i samme upload. Som jeg skrev, ville det være irriterende, hvis de alle kom på forsiden - men det ville efter min mening også vise fotografens svigtende dømmekraft.
Freddy - jeg synes, du er en smule urimelig her - sur gammel mand eller ej


Christian Kelsen
#10

Commented 10/10-2016 at 12:32 by Christian Kelsen

Jeg er helt enig i Carstens betragtninger #9


Mads Syndergaard
#11

Commented 10/10-2016 at 12:55 by Mads Syndergaard

Steen er én af dem der formår at holde sig saglig - så Freddy, du rammer forbi her, synes jeg. Og når der er mange billeder fra Steens hånd lige nu så opfatter jeg det mere som et udtryk for at 1) han er meget flittig, og 2) at han gerne vil holde liv i siden - ingen billeder, ingen billedudvekslingsside.


Siteadministrator
#12

Commented 10/11-2016 at 14:48 by Siteadministrator

#8
1) vi behøves ikke have samme indstilling til indgangsvinkel til at uploade.
2)Jeg sakser lige fra retningslinierne:Billeder, der uploades til NaturePhotos, skal være af acceptabel kvalitet. Forstået på den måde, at fotografen skal have gjort sig umage med billedet. Du skal selv være tilfreds med og glad for et billede, før du uploader det. Selvkritik er et nøgleord! og videre Og husk at det ikke er dine bedste billeder, du bliver husket for - det er de dårligste!
3) Så min personlige mening til spørgsmålet - vælg det du selv synes er bedst/er gladest for og behold de andre på harddisken - upåagtet situationer og vinkler!


Henry von Würden
#13

Commented 10/11-2016 at 21:36 by Henry von Würden

Jeg vil give #12 ret, det rigtige må være at fotografen er i stand til at udvælge det billede vedkomene vil vise på NP, og også har en mening om hvorfor det skal vises, selv om det naturligvis kan være svært hvis fotografen har valgt at skyde rigtig mange skud.
Men når det er sagt, er Exstra billeder vel tænkt som mulighed for at spørge om hjælp til det ene eller det andet, det kan være beskæring og det kan være billedevinkel, men hvis man gør det må man nok lige skrive hvad hensigten er med et exstra billede.
Nu findes der jo også billede serier, hvor billede serien fortæller en historie i sammenhæng, men det er exstra billeder mindre egnet til da man jo ikke kan bladre og se en serie fortløbende.


Freddy R.
#14

Commented 10/12-2016 at 08:57 by Freddy R.

#11prøv at læse. #12


Kent Mossin
#15

Commented 08/10-2017 at 22:02 by Kent Mossin

Indtil videre vil jeg overholde reglerne, men lad høre, hvis andre har meninger om dette.
Citat Steen Viggo Jørgensen..

Og så er det at, - man trivielt nok straks kaster med mudder og ikke prøve at forstå det skrevne ord.!!
Der er for Steens side ingen sure opstød ej heller negative holdninger..
Men hvis man kun vil læse det negativt, ja så dræbes siden og det mener jeg virkeligt..
Kom nu lidt op i sommerhumør og drop det pegen fingrer..

Hvis man kan gradbøje det at til at ligge 2-3 billeder op, - og så få saglig konstruktiv kritik, - som vi jo nok alle er her for .. ja det regner jeg da med at i andre også er.. altså blive bedre til at komponere et billede, se situationen men vi ser det gennem søgeren.. ja så lad os da bare have 2-3 skud.. og helt enig, så svømmer forsiden ikke over med sammen billede..Men STOP mudderkast...!!You must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2018 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker