Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Biological

Det dårlige vejr i forår og sommer decimerede sommerfuglene

10/19-2012 at 11:57

Lars Andersen Lars Andersen writes::  
Author: Lars Andersen

Den vådeste sommer i Storbritannien i over hundrede år, oplevede man at der var langt færre sommerfugle end normalt, det har verdens største optælling af sommerfugle åbenbaret.

Butterflies Conservation 10 september 2012; http://www.butterfly-cons...

Mere end 25.000 mennesker over hele Storbritannien deltog i den store sommerfugle optælling 2012. Der blev talt mere end 223.000 dagsommerfugle og dagflyvende natsværmer. Butterflies Conservation optælling viser at den vådeste sommer i hundrede år kombineret med kølig forår har udløst population nedbrud, og i forvejen truede arter er tættere på at forsvinde helt!

Koldt og vådt vejr er en farlig dobbelt cocktail for sommerfugle - det øger dødeligheden af larver, der i det kølige vejr har mindre imunforsvar, de bliver nemmere ramt af sygdomme og prædatorer. Og begrænser de voksne i at finde partnere og lægge æg, som fører til reducering i nuværende og kommende generationer.

De fleste dagsommerfugle er gået tilbage i antal i forhold til optællingen sidste år; Almindelig Blåfugl med 50%, Skovrandøje med 65%, Admiral som der var rigeligt af sidste år blev reduceret med 72%. Alle Hvidvingerne, Pieridae som Stor Kålsommerfugl, Lille Kålsommerfugl og Grønåret Kålsommerfugl er faldet i antal. Og det er havens favoritter såsom Skovblåfugl & Citronsommerfugl også.
Derimod steg antallet af dagsommerfugle der lever i det åbne græsland som Græsrandøje som var den dagsommerfugl der blev talt i størst antal (63,370), på andenpladsen kom Buskrandøje (32,432), på trediepladsen; Engrandøje (31,437).

Richard Fox, Butterflies Conservation leder af optællingen siger at sommeren 2012 vil blive husket for det værste vejr, hvor sommerfuglene har lidt af den fulde påvirkning af styrtregn, stærke vinde og lave temperaturer. Storbritannien har oplevet den dårligste år for britiske sommerfugle nogensinde. oversat; Lars Andersen d. 19 oktober 2012

Man kan sagtens overføre denne undersøgelse til danske forhold, vi er ramt af det samme vejr, og min formodning er at det samme er sket med drastisk decimering af sommerfugle bestandene i Danmark, undtagen randøjerne som Græsrandøje & Engrandøje der lever i det åbne græsland. Lars Andersen d. 19 oktober 2012


You must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2021 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker