Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Buy & Sell

Salg fra hjemmeside

08/25-2012 at 14:20

Jens Stolt Jens Stolt writes::  Er der nogen af jer der sælger billeder via jeres egen hjemmeside?
Hvordan gør I det?
Hvilke betalingsarrangement bruger I?
Hvordan viser I billederne frem i gallerier, og hvordan får køberen fat i de store filer?

Nogen, der har erfaring?

Mads Syndergaard
#1

Commented 09/06-2012 at 09:11 by Mads Syndergaard

Hej Jens,

Allerførst - nej, det gør jeg ikke, mine billeder er vist ikke gode nok endnu. Men til gengæld har jeg lidt erfaring med opbygning af e-commerce sider i Joomla!, og det kan sagtens bruges. Joomla! er et gratis CMS (Content Management System) som bl.a. rummer flere forskellige e-commerce løsninger, herunder den gratis VirtueMart. I VirtueMart findes der muligheden for at sælge virtuelle produkter til download, i dette tilfælde altså billeder. VirtueMart er også forberedt for opsætning af PayPal betalingsmodul (gratis igen) så dine kunder over hele verden kan betale for billederne via deres PayPal konto. Det koster mere end en dansk betalingsportal per transaktion, men meget mindre samlet set hvis du ikke har så mange transaktioner.
I VirtueMart kan du sætte hvert enkelt billede op som et produkt som kunden så kan tilføje til sin kurv, og når hun så har betalt får hun tilsendt et download-link til den fulde fil.
Hvis du har mod på at bikse med det hele selv kan du således være Online med din egen billedshop for et stort rungende 0 plus en hel del timer... Jeg har flere sider liggende hos one.com, det virker upåklageligt og koster nærmest ingen ting.
Med e-commerce er det sådan at man i snit siger vi skal ha' 100 hits om dagen for at få et køb om ugen... Så det du gør for at publicere din side er altså ret vigtigt med mindre du ligger inde med noget meget meget unikt.
Du er velkommen til at skrive på mads ( a ) syndergaard . dk hvis du vil ha' flere tips i denne retning,


Jens Stolt
#2

Commented 09/06-2012 at 09:34 by Jens Stolt

Vældig godt svar. Mange tak.
Jeg tror jeg downloader noget og kikker på det.
Kan du linke til noget, der virker?


Mads Syndergaard
#3

Commented 09/06-2012 at 09:47 by Mads Syndergaard

Hej igen,

Når først du er inde i Joomla! universet så findes der et utal af plugins og komponenter som IKKE er gratis, men som netop sælges vha. VirtueMart - det er lissom det der er en af fiduserne i et Open Source system (altså at dem der lægger en masse timer i at lave et gratis basis-system kan få nogen skillinger ud af at tilbyde ekstraudstyr som kan sælges). Så hvis du klikker rundt på Joomla.org så vil du finde masser af sider der anvender VirtueMart til at sælge disse plugins og components, der jo også er virtuelle produkter som skal downloades og som sådan det samme som du er interesseret i.
Jeg googlede "virtuemart image selling" og fik nogle gode links, bl.a. "http://forums.aurigma.com/yaf_postst4644_Need-photo-uploader-to-sell-as-digital-download-Virtuemart.aspx", det lader til at den største hurdle for VirtueMart og foto-salg er hvis man tager mange billeder, fordi man i udgangspunktet skal lave et "Produkt" for hvert billede i VirtueMart, og det kan ta' lang tid hvis man ta'r 500 billeder/dag - men det lader også til at der er folk der har løst det problem, se det sidste link ovenfor.
Alt i alt helt sikkert muligt, men hvis du ikke er så vant til at rode med CMS så kommer det til at gi' nogen grå hår undervejs (har selv fået mange, kan ikke sige om det er børnene eller arbejdet med Joomla! der bærer skylden...)


Per Vindis
#4

Commented 09/06-2012 at 13:00 by Per Vindis

Hej Jens,

Hvis du arbejder i Lightroom kan du bygge gallerier mv. med salgmuligheder i et produkt, der hedder TTG i Lightroom. (www.theturninggate.net).
Det er ikke gratis, men er nemt at arbejde med. Har ikke selv brugt salgsmuligheden på min egen hjemmeside.

Og som Mads siger, så findes der en masse derude, som enten er gratis eller koster nogle få USD. Jeg er selv begyndt at lave hjemmesider i WordPress, der ligesom Joomla! er gratis. Der findes god hjælp fra et af Libris hæfterne - til både Joomla! og WordPress.


Lars Gabrielsen
#5

Commented 09/06-2012 at 13:22 by Lars Gabrielsen

Der er en velkendt bruger, som har en shop: www.shop.birdphotos.dk...


Lars Johansen
#6

Commented 09/09-2012 at 17:15 by Lars Johansen

Hej Jens
Jeg bruger Ktools på www.fjerbolden.dk.
Det er et færdigt cms produkt specielt til salg af fotos.
Det er dog ikke gratis, men er meget velfungerende.
http://www.ktools.net/photostore/Jens Stolt
#7

Commented 09/10-2012 at 23:47 by Jens Stolt

Jeg siger mange tak for alle de gode indlæg med megen brugbar information. Tak.

Jeg skal "lige orientere mig".You must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2022 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker