Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Photographic

Flashlys kan dræbe...

08/01-2010 at 19:22

Ole Andersen Ole Andersen writes::  Nu er jeg ikke længere i tvivl: Flashlys kan dræbe insekter.
En videnskabelig undersøgelse har jeg ikke, men udsagn fra flere kolleger.
Gennem et stykke tid har jeg haft en grum mistanke om, at i det mindste kameraets indbyggede flash banket af på kort afstand virker endog særdeles irriterende, måske også skadeligt på insekter, ihvertfald under visse omstændigheder. Nu er jeg ikke en udpræget flasbruger. Også derfor har jeg været noget tilbageholdende med at bruge denne nødløsning, men hensynet til dyret vejer dog tungest.

Her til morgen fandt jeg en stor rovbille på plænen, og mangel på lys fik mig til at skyde en halv snes skud mod Stor kæmperovbille (Ocypus olens). Den begyndte af opføre sig besynderligt, som om den var ramt af krampe, og faldt om på siden. Jeg observerede den over formiddagen, men den blev tydeligvis mere svag og døde efter ca. tre timer..

En indbygget flash skudt mod dyret på kort afstand (anvendte 60 mm macrooptik) er altså ikke at anbefale. Det er en alvorlig sag, og jeg vil opfordre alle med erfaring til at ytre sig her. Og hvis der tidligere har været indlæg om emnet, vil jeg gerne gøres bekendt med det.


Author: Ole Andersen


You must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2021 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker