Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos

Documentary, Nature, Controlled Environment, Studio, Creative, Man & Nature
   
The Gallery
Vis forrige
Tilbage til listevisning
Vis næste
Common Puff Adder, Bitis arietans See more pictures of the species
 Almindelig Puffadder Bitis arietans
Data: Canon EOS 7D, 100mm - f/22.0, 1/250sec, ISO100
Original filesize: 5184 x 3456 pixels

Extras
1. xtra upload
2. xtra upload
3. xtra upload
4. xtra upload
5. xtra upload

Captured
on 05/05-2018
Sidi Ifni, Marokko
Author: Henrik Bringsøe
www.fugleognatur.dk
Uploaded
08/25-2018
See more pictures by Henrik Bringsøe
Categori: Documentary
Description:
På en forårsekskursion sammen med to herpetologiske venner til det sydvestlige Marokko leder vi efter krybdyr og padder dag og nat. Om natten er ét væsentligt mål en meget kraftig hugorm, der kaldes en puffadder. Vi har heldet med os og er jublende lykkelige, idet vi finder én voksen og én unge! Desuden finder vi en død, overkørt unge på en vej, hvilket er et trist syn. Jeg vil her præsentere det voksne individ med en skønnet længde på 70 cm.
Almindelig Puffadder er udbredt i Afrika syd for Sahara, men findes tillige i det sydlige Arabien og i et smalt kystbælte i det sydvestlige Marokko. Den har normalt en totallængde af 60-100 cm. I Marokko bliver den sjældent over 120 cm, men i troperne kan den blive op til 150 cm. Rekorden ligger på 185 cm. Disse længder lyder nok ikke af så meget, men en puffadder er meget kraftig og tung, idet de største individer kan veje 5-7,5 kg – dvs. som en lille hund! Rekordeksemplaret nok har vejet omkring 10 kg.
Den er en farlig giftslange, som vi bestemt ikke skal blive bidt af. Vi berører ikke puffadderne, som vi finder, og undgår enhver unødig provokation af dem. Derfor er de rolige og hugger på intet tidspunkt. Jeg har naturligvis kraftige handsker på og beskytter også mit ansigt, når jeg tager nærbilleder af dem. Gifttænderne er lange, 12-18 mm, og der kan endog være i alt fire gifttænder – to på hver overkæbe. Alle fire kan være funktionelle! En puffadder er lynhurtig, muskuløs og har et særdeles kraftfuldt bid.

We are searching for reptiles and amphibians day and night I am on a spring excursion to southwestern Morocco with two herp friends. At night one important goal is to find a very bulky viper named Puff Adder. We are lucky and are extremely happy as we manage to find one adult and one juvenile. We also see a dead juvenile run over by a car on a road which is indeed tragic. I am here presenting the adult with an estimated length of 70 cm.
Bitis arietans is widely distributed in Sub-Saharan Africa, but occurs also in southern Arabia and in a narrow coastal strip in southwestern Morocco. Its total length normally ranges frp, 60 to 100 cm. In Morocco it rarely exceeds 120 cm, but it may grow up to 150 cm in the tropics. The record length is 185 cm. Such lengths are common among snakes, but a puff adder is very heavy: The largest individuals weigh 5.7.5 kg – that means like a small dog! The weight of the record size specimens has probably been approx. 10 kg.
It is a deadly snake with strong venom and we should certainly not become bitten. We refrain from touching the puff adders which we find and we avoid provoking them. Hence they prove calm and do not strike. Of course I am wearing thick gloves and protect my face as I take close-up photos. The fangs are long, 12-18 mm. There even be four fangs, two on each maxilla. All of them can be functional! A puff adder is very fast, muscular and is extremely powerful when it strikes.

Michael Hansen
#1

Comment
08/26-2018
11:19 by
Michael Hansen
Meget fine billeder og super spænende læsning!

Michael Hansen
#2

Comment
08/26-2018
11:19 by
Michael Hansen
Ingen yderligere kommentarer! (opstået fejl på siden da jeg godkendte indlægget).

Christian Kelsen
#3

Comment
08/26-2018
11:32 by
Christian Kelsen
Hej Henrik, jeg vil bare sige det er utrolig flotte billeder og så er jeg glad for du ved, hvad du har med at gøre. Meget fin og interessant beskrivelse

Helle Krogsgaard
#4

Comment
08/26-2018
20:44 by
Helle Krogsgaard
Det var da godt nok en uhyggelig men speciel og flot slange.

Mads Syndergaard
#5

Comment
08/26-2018
21:45 by
Mads Syndergaard
I Sydafrika, hvor mange stednavne er opstået som en sidebemærkning fra de første Boere der kom til stedet, findes en by der hedder Pofadder. Der er jo som bekendt også en Olifantsrivier, et Renosterhoek (Næsehornshjørne) og virkeligt mange andre eksempler. Jeg har været i Pofadder for mange år siden, og havde jo håbet at se/møde en Puff adder, men det lykkedes desværre ikke - og så er det fedt at du viser et mageløst flot eksemplar her! Anede ikke at de fandtes i Marokko, det vil jeg have i baghovedet hvis jeg kommer til landet igen en dag!

Henrik Bringsøe
#6

Comment
08/27-2018
19:44 by
Henrik Bringsøe
Tak Michael, Christian, Helle og Mads!
Mads, i Sydafrika er puffadderen ellers almindelig flere steder, men som vi ofte oplever, kan det være svært at finde de dyr, vi virkelig gerne vil finde! Den er sløv og i modsætning til de fleste andre slanger (inkl. giftige) er den ikke tilbøjelig til at flygte, når vi går hen mod den. Det gør også, at mange mennesker i Sydafrika bliver bidt, fordi de af uopmærksomhed kommer til at træde på den eller sparke til den.
I Marokko er den meget mere sjælden og ganske lokalt udbredt.

Jakob Arnholtz
#7

Comment
08/28-2018
15:46 by
Jakob Arnholtz
Spændende og interessant fortælling og flotte billeder.
To the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2021 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker