Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos

Documentary, Nature, Controlled Environment, Studio, Creative, Man & Nature
   
The Gallery
Vis forrige
Tilbage til listevisning
Vis næste
Sydlig Klippepyton
Click on image to see it fullsized
Sydlig Klippepyton
Data: Canon EOS 7D Mark II, mm 227 - f/6.3, sec1/250, ISO400
Filesize unknown!

Extras
1. xtra upload
2. xtra upload

Captured
on 11/09-2018
Tarangire Nationalpark Tanzania
Author: Christian Kelsen

Uploaded
01/09-2019
See more pictures by Christian Kelsen
Categori: Documentary
Description:
Der er meget spændende kryb med tilhørende fine beskrivelser her på siden og jeg vil da gerne yde et bidrag fra min seneste tur. Jeg har ladet mig fortælle, at det er sjældent man får lov til at opleve slanger tæt på, når man kører rundt i safari biler. Nu er det ikke fordi jeg har delt denne slange i tre stykker, men den lå simpelthen rundt om en busk. Jeg fik chaufføren til at køre en runde og på den måde lykkedes det at dokumentere hele slangen. Formodentlig har den lige fået et godt måltid for det midterste stykke ser ud som om den har slugt et eller andet.
Jeg ved ikke om Henrik Bringsø ville være stået ud af bilen og trukket den i halen for at få et samlet billede ? Jeg håber du ser billedet Henrik og måske kan afsløre, hvad det er for en slange ?

Carl Ammitzbo
#1

Comment
01/09-2019
18:56 by
Carl Ammitzbo
Spændende ! Det ligner en klippepython, som i øvrigt er ekspert i at sluge store byttedyr, så det var godt, at du blev i bilen, Christian. Jeg var også heldig den ene gang, jeg har været i Afrika at se en lignende. Den havde ingen problemer med at flytte rundt på en voksen, kvalt impala med munden. Senere kom en leopard og stjal impalaen.

Christian Kelsen
#2

Comment
01/09-2019
19:23 by
Christian Kelsen
Hej Carl, det er godt nok en spændende og dramatisk historie du fortæller her. Ja, det var nok den rigtige beslutning, at blive i bilen. Iøvrigt fik jeg også billeder af en lang grøn / tynd slange der snoede sig ned af en træstamme. Den må du have tilgode. Tak Carl

Henrik Bringsøe
#3

Comment
01/09-2019
19:55 by
Henrik Bringsøe
Ja, det er sandelig en fin oplevelse, du fik - og gode billeder! Den kan du bestemt være glad for. Til lykke! Carl har ret i, at det er en klippepyton. Nu findes der to arter af klippepytoner i Afrika:
Python sebae, Nordlig Klippepyton
Python natalensis, Sydlig Klippepyton

Begge arter findes i Tanzania, også nogenlunde i nærheden af Tarangire. Men P. natalensis er almindeligst i området, og ud fra hovedets farvetegning og skælbeklædning er jeg også overbevist om, at det er den art, du har fået serveret på et sølvfad! Den har et relativt lille sort område foran øjet, og skællene på hovedets overside er forholdsvis små.

Hmmm, hvad ville jeg have gjort, hvis jeg havde fået den oplevelse på en safaritur? Jeg ville simpelthen have det elendigt med at være spærret inde i en bil og ville have gjort stort set alt, hvad der stod i min magt for at komme ud for at fotografere den fra 100 forskellige vinkler og på helt tæt hold!! Jeg ville ikke nødvendigvis begynde at hive i den, fordi jeg foretrækker ægte in situ-billeder.

Christian Kelsen
#4

Comment
01/09-2019
21:07 by
Christian Kelsen
Hej Henrik, tusind tak for din artsbestemmelse og redegørelse iøvrigt. Det har gjort mig mere glad for billederne

Mads Syndergaard
#5

Comment
01/10-2019
08:45 by
Mads Syndergaard
Fin python dér Christian. Jeg synes det er godt at afdramatisere disse dyr, som Henrik også gør - selvom den var sulten er det jo ikke sådan at man fra det ene øjeblik til det andet er slugt og i færd med at blive opløst af mavesyre. Og denne er nok ikke sulten den næste måneds tid eller halvanden, så den kunne du formentlig have trukket en del i halen uden bøvl (men fint at du ikke gjorde det - man skal behandle andre med respekt).

Carl Ammitzbo
#6

Comment
01/10-2019
11:32 by
Carl Ammitzbo
Jeg er helt enig med Mads - jeg glemte lige et glimt i øjet i min anden sætning i mit første indlæg

Michael Hansen
#7

Comment
01/10-2019
15:11 by
Michael Hansen
Tillykke med disse fine billeder Christian. Kan godt forstå at du nu er gladere for billederne. Det er altid spænende at få sat ord på hvad det er man har fotograferet

Christian Kelsen
#8

Comment
01/10-2019
17:34 by
Christian Kelsen
Hej Mads, tak for dit fine indlæg

Nu tror jeg aldrig jeg bliver gode venner med slanger. Jeg ser mig også godt for, når jeg tramper rundt i naturen her i Vendsyssel. Med hensyn til at stå ud af safari bilen, så må jeg indrømme, at det aldrig har været et tema. Der er mig bekendt ret strikse regler som fører af et safari køretøj, som kræver licens, der nok ikke tillader man vandrer rundt i området. Ved frokosttid samledes alle safari biler et bestemt sted og her var vi selvfølgelig ude af bilen. Det var dog heller ikke uden problemer for i Tarangire blev vi overfaldet af aber, der ville have del i madpakken og i Ngorongoro-krateret blev vi nødt til at spise i bilen fordi luften var fyldt med Glenter der slog ned, hvilket ikke var uden fare.


Carl, vi er jo ikke for mange medlemmer her på NP, så det var måske bedst jeg fulgte dit råd om at blive i bilen.


Hej Michael, jeg takker

Det er dejligt at få kompetent rådgivning om, hvad man har fået med hjem.


Jørgen Nørgaard
#9

Comment
01/10-2019
19:10 by
Jørgen Nørgaard
Hej Christian
Ikke misundelig, men fine billeder. Det er nok med hugormen herhjemme.


#10

Comment
01/10-2019
19:44 by
Flemming R.
fine billeder og kommentarer. Og godt at NP ikke mistede et medlem til klippepytonen


Christian Kelsen
#11

Comment
01/10-2019
20:07 by
Christian Kelsen
Hej Jørgen, man skal jo også være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt og så er det bare med at “skyde” . Ja hugormen er rigelig. Tak Jørgen

Hej Flemming, tak for kommentaren og glad for jeg må blive her
To the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2022 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker