Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos

Documentary, Nature, Controlled Environment, Studio, Creative, Man & Nature
   
The Gallery
Vis forrige
Tilbage til listevisning
Vis næste
Hoopoe, Upupa epops See more pictures of the species
Click on image to see it fullsized
 Hærfugl Upupa epops
Data: Nikon, 500 mm - , sec, ISO
Filesize unknown!
Captured
on 04/22-2020
Sejerø
Author: Christian Harbou

Uploaded
04/24-2020
See more pictures by Christian Harbou
Categori: Documentary
Description:


Christian Kelsen
#1

Comment
04/24-2020
16:55 by
Christian Kelsen
Ja, hvorfor ikke fortsætte de gode takter

Christian Harbou
#2

Comment
04/25-2020
04:23 by
Christian Harbou
Tak Christian - det er rart at der er en, der godt kan li' dette her crop, som jeg var lidt i tvivl om, fordi jeg har skåret næsten halvdelen af fuglen væk.

John Strange Petersen
#3

Comment
04/25-2020
09:49 by
John Strange Petersen
Jeg er meget begejstret for dette portræt. Der er for få af den slags billeder.

Kurt H. Hansen
#4

Comment
04/25-2020
11:48 by
Kurt H. Hansen
Dette close up foto kan sagtens bære - jeg viste fruen det igår og sagde man bør også lave sådanne fotos. Jeg har gjort det for lidt - meeeeen jeg vil prøve det noget mere .

Christian Harbou
#5

Comment
04/26-2020
08:14 by
Christian Harbou
Tak de herrer! Jeg fik at vide i går, at den er her endnu. Efter nogle folk her på øen havde set billederne, genkendte de den oppe ved plejehjemmet. Jeg kiggede lidt efter den, men fandt den ikke. Den kunne være på vej ud mod fyret, hvor der før er set hærfugl. Så ualmindelig er den åbenbart ikke. En gammel jæger, der går her på øen, har set hærfugl adskillige gange. Og som nævnt et andet sted var den her hos os på den østlige ende også sidste år...Jørgen Nørgaard
#6

Comment
04/26-2020
09:31 by
Jørgen Nørgaard
Hej Christian
Pragtfulde detaljer, den sidder vel bare og venter på at du tager billedet.

Christian Harbou
#7

Comment
04/27-2020
20:07 by
Christian Harbou
#6:

Den er i bevægelse hele tiden. Den går ikke 30 cm i samme retning, før den skifter,..., og umiddelbart efter skifter igen og går i stik modsat retning. Samtidig kører næbbet som en symaskine. Den kan dreje hovedet og bruge det krumme næb til at køre ind i bunden af en græstue og derefter op ad.
Andre eksemplarer optræder måske anderledes, men den nævnte adfærd gjorde at den var svær at få skarp på mit kameras lydløse funktion (hvor spejlet er klappet op og man prøver at eksponere ved at prikke med en finger på skærmen i live-View). Men,.., for at fange den behøvede jeg altså bare at lægge mig i et skjul og vente! Før eller siden kommer den lige forbi, hvis man altså kan afholde sig fra at ligge og affyre maskingeværsserier med en Nikon eller Canon topmodel. Flugtskud kræver nok en anden taktik.
I øvrigt oplevede jeg kun hærfuglen puste sig op to gange. (Kan man ikke få den med udfoldede vinger, så er det oplagte billede jo, når den rejser kammen).
Når den havde indtaget en passende mængde larver, så løb den pludseligt hen til en lille plads med sol på, gemt lidt af vejen under en gammel markvogn. Så pudsede den fjerene og satte sig til at sove. Bare 2 minutter. Jeg oplevede det som sagt kun to gange - en gang hver af de to dage, den var her. Når den vågnede igen, startede den med at pudse fjerene på vingen - og så strakte den sig og endte med at puste hele fjerdragten op. Den første dag skete dette lidt for langt væk. Den anden dag havde jeg stillet skjulet lidt tættere på den omtalte plet i græsset. Og så fik jeg det lidt tættere på! Som du ser på et af de andre billeder.
To the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2022 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker