Warning: Undefined variable $resultat_array in /customers/8/f/2/naturephotos.dk/httpd.www/db/mysql-funktioner_PHP72.php on line 34
Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Martin Bjerg Martin Bjerg Warning: Undefined array key 3 in /customers/8/f/2/naturephotos.dk/httpd.www/NaturePhotos_show_profil.php on line 182 Warning: Undefined array key 4 in /customers/8/f/2/naturephotos.dk/httpd.www/NaturePhotos_show_profil.php on line 183 Warning: Undefined array key 5 in /customers/8/f/2/naturephotos.dk/httpd.www/NaturePhotos_show_profil.php on line 184
has been using NaturePhotos since 11/15-2009
See all 431 images by Martin Bjerg
Martin Bjerg has written 359 comments to others users images,
and have chosen 21 images as favorites.
URL:
 

AutoViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash here.

My favorite equipment: Nikon D7000 med MicroNikkor 105mm makro samt Nikon D90 til landskabsbilleder,
My favorite subjects:
My favorite location:

Ivrig naturfotograf on/off mest on gennem 25-30 år. Med de digitale kameraer har min interesse fået en renaissance, da jeg pludselig kunne skyde alt det, som jeg havde lyst til. Startede digitalt med et Nikon Coolpix 8800 i 2005, og investerede i julen 2008 i et Nikon D90 med 28-105 mm samt en 105 mm MicroNikkor makro. Seneste nytilskud til kamera-familien er et D7000 anskaffet vinteren 2011, som jeg har arbejdet hårdt med at få til at præstere. Synes især, at det er lidt mudret i skarpheden. D90eren får nu lov til at beholde 28-105eren på til HDR-, vidvinkel- og lokalitets-billeder. Synes måske snart kamerafamilien trænger til et nyt sejt medlem.

Fotografisk tog jeg i dias-dagene nærmest kun dokumentationsfotos, uden særlig megen skelen til de mere kunstneriske og fototekniske aspekter; var det rimelig skarpt, var det ok. Brugte nærmest kameraet som "net", for at få dyrene med hjem. Med digital-kameraet er den fotografiske kvalitet af billederne blevet meget vigtigere for mig, så hvis I får lyst til at komme med kritik, ja så se bare mine billeder som "rigtige" fotografier og ikke bare dokumentation for en given art eller en lokalitet.

Efterhånden som jeg har fået mere check på udstyret, er det også blevet vigtigere får mig, at få noget liv i billederne; der skal ske noget. Men jeg "forfalder" da stadig ofte til at tage lidt glansbilleder af dyrene. Sommeren 2009 gik med at prøve at få flyveskud af sommerfuglene eller billeder, der fortæller noget om adfærd, biotop eller lignende. 2010 blev fortrinsvis til et "prøve at få skarpe nærbilleder med god dybdeskarphed af rigtig små kræ"-år. 2011 tja, der blev ikke rigtig noget tema udover at forbedre resultaterne fra 2010, men legede lidt med planter og sjove situationer; og fået taget rigtig mange billeder på ture til Bulgarien og Sverige. 2012 og 2013 en kombination af gode billeder og små dyr .... mindre end udstyret egentlig tillader.

Min hovedinteressen, i hvert fald på naturfronten, gennem 35 år har været dagsommerfugle, men i takt med at have set, klækket og fotograferet samtlige nuværende og tidligere danske arter, er også andre grupper indenfor insekter kommet i søgeren; i øjeblikket fortrinsvis biller, Træbukke og Smældere, men også guldsmede, bier, hvepse og til dels græshopper, svirrefluer og andet småskravl.

Men også botanikken trækker; specielt orkidéer og sphagnummoser. Jeg tror, at jeg har fået besøgt samtlige sjællandske sphagnummoser, store som små, ja også mange af de forsvundne.

Mine yndlingslokaliteter er især større danske lokaliteter med et varieret "udbud" af dagsommerfugle og en fin flora. Overdrevene og sphagnummoserne trækker mest. Desværre er der ikke mange lokaliteter af den slags af en nogenlunde kvalitet i lokalområdet Nord-sjælland. Småturene går oftest til Melby Overdrev, kystområderne ved Roskilde Fjord, eller medens jeg boede i Allerød de lokale Allerød-lokaliteter; Allerød Sø og Børstingerød Mose. Også Sverige, som jo ligger ret tæt på for mig, er gennem årene blevet udset til et par raids om året. Her er det gerne det sydøstlige Skåne og især Øland, der bliver besøgt. Er i 2013 flyttet til Frederiksværk og er i gang med at opdyrke nye lokaliteter.

Hvis arbejde og familieferier "tillader", prøver jeg også en gang om året at slippe afsted en uges tid eller to til udlandet for at se på noget af den smukke europæiske natur sammen med et par ligesindede sommerfugle/ natur-tosser. Inden for de sidste ti år er turene gået til Alperne (bjerge er bare fantastiske), Tjekkoslovakiet, det østlige Polen med Bialowiesa-urskoven, Bulgarien og de tre Baltiske lande. Jeg er ikke færdig med Alperne og skal også, inden EU-icificeringen "nedlægger" Baltikums natur, have besøgt de lande igen. 2014 har foreløbig budt på en uge på Sicilien og sommeren bringer også en ugesur til Montenegro. Af større planer, er det en tur til Madagascar, Bhutan i Himalaya samt et af jordens store regnskovsområder enten Borneo eller Syd-amerika, der kommer på bedding, hvis lotto-feen melder sin ankomst.

Jeg har skrevet bogen "Vild Natur i Danmark" sammen med Kaj Halberg, lidt diverse hist og pist samt en del artikler i sommerfuglefolkets blad "Lepidoptera".

 
 


To the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2023 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker